Koje tekstove u "Kalibru" najradije čitate:
Lovačko oružje
Vojno-policijsko oružje
Noževi
Specijalne jedinice
Lov
Velike bitke
Svetski brendovi kraj Save
Sajam lova i ribolova - Beograd 2006.
Prvi put na 28. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, organizovana i Specijalizovana izložba lova i ribolova. Bogata ponuda oružja i opreme domaćih firmi i zastupnika stranih proizvođača


U okviru 28. Međunarodnog sajma turizma - IFT Beograd 2006. (19-22. aprila), prvi put organizovana je i Specijalizovana izložba lova i ribolova i lovnih trofeja. Na galerijama hala 1 i 14 Beogradskog sajma, tridesetak domaćih firmi i zastupnika stranih proizvođača, izlagali su lovačko oružje, municiju, optiku, opremu i ribolovački pribor.
Prisutne su bile i revije koje se bave ovom delatnošću - "Kalibar" i "Zov".

Odluka organizatora sajma, da se konačno i u Beogradu održi izložba lova i ribolova, pokazala se sasvim opravdanom: lovci, ribolovci i ljubitelji prirode, imali su priliku da se upoznaju sa bogatom ponudom oružja i opreme, uglavnom svih većih firmi iz naše zemlje.

Bogata ponuda oružja i opreme
SNAJPER d.o.o
. Štand beogradske firme bio je izuzetno opremljen i posećen. Od oružja, izloženi su Browning karabini, Beretta poluautomati i bokerice, ruske lovačke puške i TOZ, pištolji CZ 99, 999 i 6,35 i Glock 34 i 35, u kalibru 9mm, municija i patrone svih vrsta, domaćih proizvođača PPU i Belom i češke "Sallier & Belot", optika Swarovski, Norconia i Leica... I ponuda lovačke opreme i galanterije, domaćih i stranih firmi, bila je bogata: lovci, jednostavno, kod “Snajpera” mogu da se snabdeju svim što im je neophodno, od čizama i odela, do kotlića za lovački paprikaš i riblju čorbu. Zapazili smo i startne pištolje (8 i 9 mm), obični i elektronski pikado i rekvizite za badminton i stoni tenis.

SWAROVSKI, jedini pravi proizvođač na sajmu, bio je odmah uz "Snajper". Lepo uređen štand, u prepoznatljivoj, elegantno - zelenoj boji, privlačio je pažnju posetilaca. Domaćin na štandu, Zoran Petronijević, novinar "Kalibra" i zastupnik "Swarovskog" za našu zemlju i prostore bivše SFRJ. O kvalitetu proizvoda čuvene austrijske firme, suvišno je govoriti...

GROF MBM d.o.o (Petrovac na Mlavi), ponudio je širok izbor oružja Browning, Beretta, Baikal, ČZ, Zbrojovka Brno i TOZ, kvalitetnu domaću i uvoznu municiju, optiku Swarovski i Norconia, sredstva za održavanje oružja "Clever Balistol" iz Nemačke, francusku lovačku garderobu, prateću opremu (remnike, redenike)... U "Grofu" su nam posebno skrenuli pažnju na poluautomatski karabin Browning Bar Long Track, proizveden u samo 500 primeraka, povodom milionitog "bara".
"Ovo oružje je prava 'poslastica' za kolekcionare, jer u našoj zemlji postoje samo dva primerka" - objašnjavala je prisutnima Ivana, najzaposlenija na ovom štandu. "Grof" takođe nudi i interesantnu pušku Browning Phoenix, belgijski pandan Beretta ES100 - ali cenovno prihvatljiviju. Browning Phoenix 12/76 košta 88.500 dinara.


RIKOŠET iz Beograda, pojavio se na sajmu sa pristupačnom i kvalitetnom lovačkom opremom i galanterijom italijanske firme "Old Group" i španske "Blimey": jakne od 4.200 do 5.100, pantalone 1.700-2.300, prsluci 1.700 – 3.300, majice 800 – 1.200 dinara... Od oružja, predstavljene su Fabarm bokerice u kalibrima .12 i .20 i četiri modela poluautomata: osnovni, maskirni, luks B68 i Azur.
"Prati nas glas da smo skupi i ekskluzivni, pa smo odlučili da ponudimo i jeftiniju, ali takođe kvalitetnu opremu i galanteriju za lovce" - istakao je Brana Kljajić, vlasnik "Rikošeta".
Kvalitetna i pristupačna lovačka galanterija

BOOM COMPANY (Podgorica, Beograd), predstavila je bogatu ponudu oružja: ČZ (kompletan program), karabine Browning, H&K i Benelli, poluautomate Beretta, pištolje Glock 17, 19, 34, opremu američkih, nemačkih i italijanskih proizvođača, "Hi-Tech Magnum" obuću... Jedan od vlasnika ove firme u ekspanziji Milan Jovović, posebno je istakao pištolje ParaOrdnance .44 i .45 i H&K Mark 23 u kalibru .45, novitet Kei-Bar noževe i italijanske lovačke čizme "Krispi". Uskoro im stiže i kontingent uvoznih pištolja i revolvera "SIG-Sauer", "Steyr", "Taurus", S&W, "Walther"... Tako će sve brojniji IPSC strelci moći da se snabdeju željenim oružjem

MAGNUM (Novi Sad), od oružja izložio je poluautomate i pumparice turskih proizvođača: Akkar, Egesilah, Hatsan, Khanshotguns i Huglu, optiku Swarovski i outdoor i opremu za planinare češke firme “Alpine Pro”, koja je odnedavno na našem tržištu...
"Jedini na sajmu ponudio sam pumparice sa dve cevi" ponosan je Dušan Bajčetić, vlasnik “Magnuma”.

CANONA d.o.o (Leskovac), koja ima prodavnicu i u Novom Sadu, predstavila je kvalitetno i raznovrsno lovačko oružje: ruske i TOZ poluautomate i bokerice, Winchester, Browning i Beretta lovačke puške, Remington i H&K karabine, “Zastavine” puške i karabine, Steyr Mannlicher puške, pištolje Glock i Beretta, vazdušne puške i vazdušne pištolje Gamo, domaću i uvoznu municiju, američku optiku "Leupold", opremu, odeću i obuću za lovce. Uskoro očekuju isporuku čuvenih S&W revovlera.

INFO TEAM d.o.o (Beograd) distributer Garmina, Bushnella i Tasco za SCG - izložio je najnovije Garminove modele uređaja za satelitsku navigaciju (GPS), Bushnellove optičke nišane i prateću optiku (dvoglede, durbine)...

PROIZVODNJA MILE DRAGIĆ iz Zrenjanina predstavila je kompletan program lovačke odeće, obuće i galanterije.


Milan FULURIJA


POKLON KALIBRA: NOVI KATALOG 5.11

Turske sačmarice     

Kombinovane puške Sabatti: Forest i Master     

Karabini HK416 i 417     

Sportski revolveri u kalibru .357 Magnum (1)     

Kineski pištolji     

Ruski Colt M1911     

Metak 7,62x45 i poluautomatska puška VZ.52     

Sačmarska municija na IWA 2006.     

Drugo kolo IPSC Lige Srbije     

Krav Maga: izraelska tehnika borenja     

Improvizovana sredstva za lov     

Britanska uniforma iz 1958.     

8. sajam lova i ribolova Niš 2006.