Koje tekstove u "Kalibru" najradije čitate:
Lovačko oružje
Vojno-policijsko oružje
Noževi
Specijalne jedinice
Lov
Velike bitke
Broj 224
aktuelno izdanje
Naših prvih dvadeset godina

Mnogi kažu da vreme prolazi dok udariš dlanom o dlan, ali naših dvadeset godina nije teklo kao med i mleko. Preživeli smo sankcije, ratove, stravične inflacije i sve moguće kopnene i vodene mine. U Srbiji se jedna godina broji puta sedam. Ipak, vrhunska ekipa stručnjaka okupljenih ispod logotipa "Kalibar" testirala je i prikazal za svoje čitaoce stotine kratkog i dugog lovačkog, kao i vojnog i policijskog naoružanja. Trudili smo se da budemo objektivni, a vi ste to umeli da cenite. Među retkim smo revijama koje možete videti na kioscima na celom Balkanu.


Pokušali smo da utičemo na Zakon o oružju, ali i da ukažemo na istorijsko pravo čoveka da odbrani sebe i porodicu. Poklanjali smo pažnju specijalnim jedinicama i njihovim akcijama širom planete, a naši novinari bili su u svim lovištima Balkana, Evrope i sveta.


Zahvaljujući Kompaniji i velikim vernim prijateljima, poslovnim ljudima, koji su se svakog meseca na stranama "Kalibra" oglašavali, uspeli smo da punih 12 godina imamo dvojicu izveštača na najvećem i najozbiljnijem sajmu lovačkog i policijskog naoružanja na svetu IWA u Nirnbergu.


U poslednjoj deceniji izgradili smo kvalitetno prijateljstvo sa Specijalnom antiterorističkom jedinicom srpske policije SAJ, iskusnim i vrhunskim profesionalcima. Pratili smo njihove naporne obuke, zahtevne i teške akcije, a kao najveća nagrada za naš rad, bile su pohvale i što je veoma važno obostrano poverenje i poštovanje.


Dve decenije jednog mesečnika, ni malo ni mnogo. U Kompaniji "Novosti" - dani za sećanje i dani za pogled u budućnost. U naredne dve decenije...


Redakcija


Broj 224


SVE O ORUŽJU


Test: Pištolji HS     
Bacači granata i municija (1)     
Lovački karabin Sauer      
Španski Mauser M1943     
Automati B&T     
test taktičkih foldera     
Vrhovi za strele Kolpin Modular  

   
RUBRIKE


Međunarodna vežba GSS - Avala 2015.     
Akcija ATF na farmi u Vejku, SAD, 1993. (1)     
IPSC "Safari cup" Niš 2015.     
Prvenstvo Srbije u sportskom streljaštvu - vazdušna puška     
Long rendž Kup streljačkog kluba PPU     
Lovište Zlotske šume - Crni Vrh     
Sve više problema u lovu na srndaća     
Punjenje karabinske municije - čaura (2)