Koje tekstove u "Kalibru" najradije čitate:
Lovačko oružje
Vojno-policijsko oružje
Noževi
Specijalne jedinice
Lov
Velike bitke
Broj 238
aktuelno izdanje
Finale Kupa Srbije u gađanju glinenih golubova
Unakrsna vatra majstora trapa

Pera Nedić i SK "Kapriolo" osvajači su Kupa Srbije za 2016. u gađanju glinenih golubova u disciplini trap.

Sam rasplet takmičenja održanog 30. i 31. jula na strelištu "BG Sportski centar Kovilovo", jednom od najmodernijih u svetu i u poslednjih 15 godina poprištu najvećih manifestacija u tom olimpijskom sportu, iskusni dugogodišnji reprezentativac staropazovačkog "Jedinstva trap" pamtiće i po izjednačavanju državnog rekorda od 122 mete u osnovnom delu, a klub iz Bačke Topole po prvoj tituli u ekipnoj konkurenciji.


Rezultati iznad očekivanja


- Svaka pobeda je draga, a kada se još ostvari uz rekord zadovoljstvo je tim veće. Dosad sam imao 118 na Svetskom kupu i 119 meta na prvenstvu Evrope, a u ovaj sport sam prešao 2011. iz lovnog trapa - izjavio je Nedić, koji je u borbi za zlato savladao sa 12:11 Nenada Meničanina ("Grof", Kalište), kome je to najbolji plasman.


Posle četiri kola (19-20. mart, 16-17. april, 7-8. i 28-29. maj), završni čin u organizaciji Streljačkog saveza za leteće mete Srbije okupio je 40 učesnika (devet ekipa), koji su gađali u sedam grupa. Inače, za 2016. registrovanih ih je 106 u 23 kluba.


- Imajući u vidu da se bliži kraj sezone, rezultati su iznad očekivanja. Uz sjajan domet Nedića, nekoliko strelaca postiglo je lične rekorde ili najbolja ostvarenja. Posle Kupa sledi Gran pri u Trnavi, a boje reprezentacije braniće Pera Nedić, Aleksandar Ružić i Nemanja Smiljanić - naglasio je Dejan Mihajlović, koji je od 2008. na mestu selektora.


Bar kvota za Tokio


Zadovoljstvo viđenim nije krio ni predsednik Streljačkog saveza za leteće mete Srbije Predrag Šotra:


- Savez će dogodine obeležiti dve decenije rada. Posle uspona i padova, poslednjih godina uočljiv je napredak, koji je kulminirao osvajanjem juniorskih bronzanih medalja Nemanje Smiljanića i ekipne (Smiljanić, Egelja, Vasiljević) na EP 2013. u nemačkom Sulu, prvih za ovaj sport u istoriji. Pored nekolicine prekaljenih, imamo izuzetno talentovanu generaciju takmičara rođenih 1994. i 1995, od kojih se, s pravom, nadamo da će izboriti bar jednu kvotu za OI 2020. u Tokiju. I ovom prilikom se zahvaljujemo Ministarstvu omladine i sporta i Olimpijskom komitetu Srbije koji podržavaju naš program.


Napuštajući moderno multifunkcionalno zdanje u prelepoj oazi prirode na svega 12 km od centra glavnog grada zakazali smo s našim ljubaznim domaćinima novo viđenje na prvenstvu Srbije (septembar) i tradicionalnom oktobarskom Gran pri Beograd - Memorijal "Milan Šotra". Svemu će prethoditi, 20. i 21. avgusta, Otvoreno prvenstvo Vojvodine u Staroj Pazovi...


Nenad STOJANOVIĆ
Foto: Svetlana STANKOVIĆ VUJČIĆ


Broj 238

SVE O ORUŽJU


Premijera B-T: prigušeni pištolj, jurišna puška i automat 
Gasni sprejevi za samoodbranu
Coonan Compact .357 Magnum
Zanimljivo oružje iz uvoza - Pedersoli
Revolver Charter Arms Pitbull
Luk Hoyt DefiantRUBRIKE


Sajam Eurosatory 2016. u Parizu (2)  


100 godina od Gorničevske bitke


Teroristički napadi vozilima


Streljački klub "Partizan Practical Shooting"


Obuka u gađanju pripadnika "Kobri"


Četvrto kolo IPSC lige Srbije u Požarevcu


Akcija uništenja proizvodnje teške vode u Norveškoj


Vest po vest


Lov na prepelice